Kaupunkitutkimuksen päiviä järjestävät yhteistyössä ja vuorovedoin Suomen kaupunkitutkimuksen seura (SKTS), Yhdyskuntasuunnittelun seura (YSS) ja Rakennetun Ympäristön Tutkimuksen seura. Vuonna 2019 vetovastuussa on Yhdyskuntasuunnittelun seura.

 

Vuoden 2019 Tieteellisen toimikunnan muodostavat:

Veera Moll, puheenjohtaja & sihteeri (YSS)

Taru Pakkanen, sihteeri (YSS)

Mervi Ilmonen (YSS)

Elina Eskelä (YSS)

Pia Olsson (SKTS)

Aura Kivilaakso (SKTS)

Kalle Konttinen (RYTS)

Eero Valtonen (RYTS)

Pia Korba (RYTS)

 

Suomen Kaupunkitutkimuksen Seura

www.kaupunkitutkimuksenseura.fi

Suomen Kaupunkitutkimuksen Seuran tarkoituksena on edistää suomalaista monitieteellistä kaupunkitutkimusta, toimia tutkijoiden yhdyssiteenä ja lisätä tietoa kaupunkitutkimuksen merkityksestä. Seura myös osallistuu kaupunkitutkijoiden kansainväliseen yhteistyöhön. Lisäksi seura haluaa herättää laajempaa yhteiskunnallista keskustelua kaupunki- ja aluepolitiikasta, kaupunkien kehityksestä, ja urbaanista kulttuurista. Seura järjestää tutkijatapaamisia, konferensseja ja keskustelutilaisuuksia. Keskeinen keskustelun foorumi ovat vuosittain järjestettävät Kaupunkitutkimuksen päivät.

Suomen Kaupunkitutkimuksen Seura on Tieteellisten seurain valtuuskunnan jäsen.

 

Yhdyskuntasuunnittelun seura

www.yss.fi

Yhdyskuntasuunnittelun seura YSS ry. perustettiin vuonna 1959 suomalaisten yhdyskuntasuunnittelun ammattilaisten seuraksi. Seura on monitieteinen ja eri koulutustaustaisia ihmisiä yhdistävä keskusteluareena.

Seura järjestää seminaareja, luento- ja keskustelutilaisuuksia, ammatillisia matkoja, tutustumiskäyntejä ja virkistystoimintaa. Seura julkaisee Yhdyskuntasuunnittelu-lehteä, joka on neljä kertaa vuodessa ilmestyvä tieteellinen referee-julkaisu.

Jäsenistöömme kuuluu yhdyskuntasuunnittelun ammattilaisia, alan tutkijoita ja muita yhdyskuntasuunnittelusta kiinnostuneita. Seuralla on noin 250 jäsentä ja lisäksi yhteisöjäseniä. Oulussa toimii vireä paikallisosasto.

YSS ry on Tieteellisten seurain valtuuskunnan jäsen.

Rakennetun Ympäristön Tutkimuksen seura

http://www.maanmittaustieteidenseura.fi/

Rakennetun Ympäristön Tutkimuksen seura (entinen Maanmittaustieteiden Seura ry. ) on vuonna 1926 perustettu yhdistys, jonka tarkoituksena on edistää alan tutkimusta ja sitä harrastavien henkilöiden verkostoitumista sekä julkaista tutkimustuloksia. Pääasiallisena toimintamuotona on esitelmätilaisuuksien järjestäminen sekä julkaisutoiminta. Seura julkaisee Nordic Journal of Surveying and Real Estate Research (NJSR) referee-julkaisua. Lisäksi seuralla on erillisjulkaisusarja.