Turku

Suomen vanhin kaupunki Turku, jonka perustamisvuotena pidetään vuotta 1229, sijaitsee Aurajoen kainalossa. Turku on taiteen, historian, kulttuurin ja yliopistojen kaupunki. Turussa on 180.000 ja Turun seudulla yhteensä 310.000 asukasta. Turun asukkaista puhuu äidinkielenään ruotsia 6 prosenttia ja muuta kuin suomea, ruotsia tai saamea yhteensä 8,5 prosenttia. Turussa toimii kaksi yliopistoa ja neljä ammattikorkeakoulua, joissa on yhteensä lähes 30.000 perus- ja jatkotutkinto-opiskelijaa.

turku_kaupunki

Kaupunkitutkimusta tehdään monessa Turun yliopiston ja Åbo Akademin tiedekunnassa ja laitoksessa.

Kaupunkitutkimuksen päivät järjestetään Turun yliopiston valtiotieteellisen tiedekunnan Publicum-rakennuksessa, osoitteessa Assistentinkatu 7 .

Päivien saamiseen Turkuun on myötävaikuttanut vuodesta 2009 lähtien toiminut Turun kaupunkitutkimusohjelma. Se on on Turun kaupungin, Turun yliopiston ja Åbo Akademin yhteinen tutkimusohjelma, jossa tehdään kaupunkikehitystä koskevaa monitieteistä akateemista tutkimusta. Ohjelman tavoitteena on  tarjota työkaluja kaupungin päätöksentekoon ja kehittää yliopistojen ja kaupunginjohdon välistä tiedonvaihtoa. Tutkimusohjelma on kansainvälisesti uraauurtava ja sen antia käytetään hyväksi akateemisen maailman lisäksi kaupungin päätöksenteossa.

Hyödyllisiä vinkkejä Turkuun

Turku Touring tarjoaa kootusti matkailuvinkkejä verkossa ja palkitussa mobiilipalvelussa.

Päivien osanottajia kiinnostanevat myös SAFAn arkkitehtuuriopas Turkuun, kulttuurikuntoilureitistöt ja Sampon vinkit Turkuun (sisältäen kaikki päivien paikat ja paljon muuta. Google maps -pohjainen, joten toimii myös älypuhelimessa).